Per Okkels_kvadrat

Kontakt Per

Per Okkels

External Advisor

Per er en af de mest prominente sundhedsprofiler i Danmark. Han bestred posten som departementschef i Sundhedsministeriet fra 2011-2021, hvor de sidste 6 år også inkluderede ældreområdet. Udover at være blevet tilknyttet Lead Agency som ekstern rådgiver, bidrager han med sin ekspertviden og sundhedspolitiske erfaringer i bestyrelser, kommissioner og udvalg, herunder som formand i den tidligere regeringens rådgivende panel for udviklingen af en kommende nu ældrelov samt som medlem af en COVID-kommission nedsat af den norske regering.

Oprindeligt er Per uddannet cand.scient.pol., hvorefter han efter 5 år i Amtsrådsforeningen i 80’erne startede en jysk karriere med direktørposter i Ringkjøbing og Nordjyllands Amter. Per var desuden den første regionsdirektør i Region Nordjylland, efterfulgt af ansvaret som administrerende direktør i Danske Regioner fra 2008-2011.

Hos os i Lead Agency fungerer Per som en værdifuld og skarp sparringspartner på vores sundhedsprojekter, hvor han med sin gennemgående indsigt i sundhedsvæsenet og det politiske miljø er med til at kvalificere de faglige indsatser samt bidrage med strategisk rådgivning.

Per er i øvrigt kommandør. Og når han ikke rådgiver om sundhed og politik, er han far/pap til Morten, Frederik og Kathrine samt næste generation i form af Esther. Per kan af og til ses på golfbanen og rundt om i naturen, bl.a. i nærheden af sommerhuset ved Slettestrand i Nordjylland. Ellers tælle glæden ved god mad.