Michael Kowal er ny strategisk direktør hos LEAD, hvor han skal lede og udbygge den strategiske afdeling og styrke den strategiske rådgivning

Med mere end 20 års erfaring som brand- og kommunikationsstrateg hos bl.a. Hjaltelin Stahl, NORD DDB, BOCCA og AdPeople skal Kowal pr. 2. januar lede og udbygge LEADs strategiafdeling og styrke kommunikationshusets arbejde på både branding, corporate communication, kommunikationsstrategi og kampagner. Og det ser CEO Marianne Hjaltelin og resten af huset frem til.

LEAD har gennem de seneste år for alvor skabt en position som trusted advisor for en lang række nationale og internationale brands. Med Michael Kowal på holdet styrker vi nu vores strategiske rådgivning til kunder, og jeg er superstolt over, at vi har kunnet tiltrække en af branchens allerdygtigste brand- og kommunikationsstrateger,” siger Marianne Hjaltelin og fortsætter:

Hos Michael Kowal bliver strategi aldrig strategi for strategiens skyld. En god strategi fra Kowals hånd er konkret, handlingsanvisende og retningsgivende for det kreative og konkrete kommunikationsarbejde. Sådan arbejder LEAD i forvejen, og også derfor er matchet genialt.

En stærk bureaumodel

For Kowal er skiftet båret af muligheden for at bygge på og kombinere det bedste fra to af branchens verdenshjørner.

Jeg har fulgt LEAD fra sidelinjen de sidste par år, og husets udvikling fra klassisk PR- og Public Affairs-bureau til et helstøbt kommunikationshus – eller ‘holdningsbureau’ – har pirret til min nysgerrighed,” siger Michael Kowal og forklarer:

LEAD har i mine øjne formået at skabe en superstærk bureaumodel, der ligger i spændingsfeltet mellem det samfundsansvarlige, politiske og kommercielle. LEAD samler det bedste fra alle tre verdener og leverer en tilgang, der tager bestik af den komplekse virkelighed, som brands i dag skal navigere i. Det, synes jeg, placerer LEAD på en af de måske mest interessante positioner i det danske bureaulandskab for tiden. Den position er jeg glad for nu at få lov at udvikle videre på sammen med en flok ualmindeligt dygtige og rare mennesker, der huserer på Ravnsborg Tværgade.

LEAD er i dag +45 medarbejdere, og blandt kunderne er Microsoft, Netflix, MT Højgaard, Podimo, GoMore, CIP, Novartis, Janssen, Roche, Nordisk Ministerråd, Ældre Sagen, Roskilde Festival, Magasin, Løgismose Meyers, Carlsberg, Børns Vilkår samt en række ministerier og offentlige styrelser.