Ida Lautrup Nysom

Advisor

Ida er Advisor i LEAD, hvor hun især arbejder med projekter indenfor strategisk kommunikation, kampagner og events. Hun arbejder på tværs af flere kommunikationsfaglige discipliner, blandt andet med konceptudvikling, brandingindsatser, tekstforfatning, medietræning, podcastproduktion og indholdsproduktion til sociale medier. Når Ida agerer projektleder, styrer hun med sit falkeblik og sin ro projektet i mål uden slinger i valsen. Kommunikation er – ifølge Ida – allerbedst, når det formår at skabe større forståelse mellem mennesker. Netop derfor er Ida motiveret af sin nysgerrigheden efter at vide mere; om forskellige personers holdninger, om aktuelle dagsordener og om de nyeste kommunikative greb.

Ida har været en del af LEAD siden august 2020, hvor hun startede som praktikant i forbindelse med sin uddannelse i Kommunikation fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, som hun færdiggjorte i juni 2021. Tidligere har Ida bl.a. arbejdet for EIT Climate-KIC, der er EU’s største privat-offentlige partnerskab inden for klima og innovation, og BLOXHUB, det nordiske netværk for bæredygtig byudvikling. Derudover har Ida taget projektlederuddannelser fra CIEC og fra Det Kongelige Teater.

Nogle af de dagsordener, som ligger Ida’s hjerte nær, er bæredygtighed og diversitet. Derfor spiller de to tematikker ofte – på den ene eller anden måde – ind i de projekter, hun er i berøring med. Hos LEAD har Ida både løst opgaver for offentlige instanser, fonde, partnerskaber og private virksomheder.

Ida er LEADs egen hæklenørd og er en af de stolte founders bag LEADs hækle- og strikkeklub. Vi har hørt rygter om, at hendes mission er at lære alle i LEAD at hækle deres eget tøj. Det kalder vi slow fashion. Når Ida ikke er travlt optaget af at udvikle sine garnkreationer, er hun storforbruger af alt der rimer på kultur. Hun har en lille kulturanmelder i maven og holder gerne sine kollegaer opdateret på de nyeste teaterforestillinger, albums og kunstudstillinger.