Frederikke Qvist Matthiesen

Consultant

Frederikke er Consultant i LEAD, hvor hun primært arbejder inden for public affairs på sundhedsområdet. Hun er særligt optaget af at formidle faglig viden i et let tilgængeligt sprog, der kan fastholde og motivere.

Frederikke er kandidat i Folkesundhedsvidenskab fra Københavns Universitet. Derfor har hun et indgående kendskab til sundhedsvæsenets opbygning, sundhedspolitiske udfordringer og folkesygdomme både nationalt og internationalt.

Før Frederikke kom til LEAD, arbejde hun i Sundhedsstyrelsen, hvor hun har varetaget opgaver inden for ulighed i sundhed, forebyggelse og demens. Hun har desuden siddet i vaccineberedskab under COVID-19 pandemien og været med til at udvikle borgerrettede kommunikationsindsatser.

I foråret 2021 tilbragte Frederikke et halvt år i Schweiz, hvor hun arbejdede på Danmarks faste FN-mission i Genève. Foruden et kendskab til udenrigstjenesten og multilateralt diplomati, fik Frederikke også afprøvet de fleste ski-, vandre- og racercykelruter i området. Frederikke har desuden en svaghed for flødeboller og masser af italiensk vin.