Josefine Volqvartz

Director

Josefine er journalist og producer med mange års international tv-erfaring, som hos LEAD omsættes til nye filmformater, konceptudvikling og contentstrategier. Hun er specialiseret i at lave konstruktive fortællinger med impact, og kampagner fra Josefines hånd er kendetegnet af ambitionen om at ville gøre en positiv forskel.

Hendes hjerte banker særligt for diversitet, grøn omstilling og social change, og Josefine er optaget af, hvordan kundernes kommunikation kan understøtte både samfundsmæssige og forretningsmæssige mål.

Josefines karriere startede som journalist på den britiske avis The Guardian og CNN i London. I 2005 var hun med til at lancere nyhedskanalen Al Jazeera English, hvor hun efterfølgende arbejdede som reporter, redaktionschef og producer. Efter 12 år i England, et smut forbi Mellemøsten og seks år i Sydafrika vendte hun snuden hjemad og stiftede selskabet Inspire Film and Content Strategy.

Siden har hun løst opgaver for bl.a. Microsoft, Women Deliver, Mærsk, DHL, Volvo, SAS Institute, Gigtforeningen og en lang række internationale broadcastere. Hun er moderator og vært, ligesom hun er initiativtager til Foreningen KvindeKompagniet, der arbejder for diversitet i erhvervslivet og står bag kampagnen og podcasten ”Rollemodeller for alle”.

Josefine er uddannet i England med en MPhil i Social and Political Science fra Cambridge University, en MA i International Journalism fra City University og en BA i Art History fra University of London.

Josefine henter mange af sine bedste ideer ude i det fri, og man ser hende derfor ofte iklædt vandrestøvler langs søerne eller i skovene nord for København. Om aftenen agerer hun gladelig taxachauffør eller klaver-tutor for sine tre aktive børn, selvom hun selv er bedre til tennis og violin.