Catharina Evald

Junior Consultant

Catharina er Junior Consultant i Lead Agency og arbejder primært med PR og strategisk kommunikation. Hendes devise er, at form og indhold altid skal gå hånd i hånd; at enhver sproglig nuance har betydning for et budskabs slagkraft. Hun er optaget af at formidle værdier og visioner i fængende fortællinger – og så er hun tilmed svært begejstret for grammatik og finkæmmer kommaer med største fornøjelse.

Catharinas interesse for snitfladerne mellem sprog, kommunikation og kultur er uudtømmelig. Af samme årsag har hun læst hele to bachelorgrader – en i retorik og en i fransk – og nu kombinerer hun de to fagområder på sin kandidat på Københavns Universitet.

Tidligere har Catharina arbejdet i presse- og kulturafdelingen på den danske ambassade i Paris, og her har hun erfaret, at kendskabet til et fremmedsprog i høj grad kan skærpe den sproglige præcision på ens eget modersmål. Og netop sproglig præcision og skarp formidling har i det hele taget været omdrejningspunktet i flere af Catharinas andre stillinger – bl.a. som kommunikationsmedarbejder i advokatfirmaet DAHL, som tolk for modehuset Hermés og som franskunderviser på Studieskolen i København.

Inden Catharina besluttede sig for at følge sin indre ærkehumanistiske, sprognørdede stemme, overvejede hun at satse på en karriere som harpenist; i dag spiller hun kun sporadisk på sin kirsebærrøde, keltiske harpe. Men den er et dekorativt møbel i hendes lejlighed, og det tager som regel kegler, når hun ved særlige lejligheder tager den med til fest og klimprer kendte klassikere. Derudover går hun hyppigt på genbrugsjagt (især i Vandkantsdanmark, hvor der gemmer sig ekstrameget guld), og så opsøger hun alskens madoplevelser, bøger, film og koncerter, der dufter frankofilt, for at dulme sit store savn efter Paris.