Job i Transport

TU og GUU

Opgaven

Godstransportbranchen binder landet sammen, sørger for varer på hylderne og skaber vækst i samfundet. Jobbet som chauffør rummer ansvar, frihed og karrieremuligheder.

Men de positive historier om branchen bliver ofte overskygget af fordomme. Det betyder, at erhvervet har fået et tiltagende dårligt omdømme, der gør det svært at tiltrække den nødvendige arbejdskraft.

Branchen er stærkt udfordret af mangel på arbejdskraft. De danske chaufførers gennemsnitsalder stiger, og mere end halvdelen af personerne bag rettet er nu over 50 år. Fortsætter den udvikling, vil Danmark om få år få brug for ca. 2.500 nye chauffører.

Løsningen

Siden 2015 har Lead Agency i tæt samarbejde med 3F, ATL og DTL-A udviklet image- og rekrutteringskampagnen ”Job i transport”. Kampagneaktiviteterne omfatter blandt andet rekrutteringssitet www.jobitransport.dk, et Facebookfællesskab med over 14.000 følgere, en specialdesignet lastbil, der kører rundt til folkeskoler i hele landet, en bred række kampagnefilm til forskellige målgrupper, partnerskaber om rekruttering med branchens parter og meget mere.

Over årene har kampagnen opnået stor succes. Gennem kampagnens aktiviteter promoveres fordelene ved at arbejde i transportbranchen – både over for de unge, deres forældre og personer, der overvejer et brancheskift. Antallet af ansøgere til transportuddannelserne dykkede frem mod 2014, men har været støt stigende siden kampagnens start i 2015.

Resultatet

+40

kampagnefilm lanceret på tværs af digitale kanaler

32%

af de studerende på transportuddannelserne siger, at kampagnen har inspireret dem til at søge mod transportuddannelsen

+14.000

medlemmer af Job i Transport-fællesskabet på Facebook

TU-telefoner2