Job i Transport

TU og GUU

Opgaven

Godstransportbranchen kommer i fremtiden til at mangle arbejdskraft fordi store årgange er på vej på pension og branchens omdømme er udfordret af manglende kendskab og fordomme. Transportens Udviklingsfond (3F og ATL) og Godstransportens Uddannelses- og Udviklingsfond (3F og DTL-A) har derfor iværksat image- og rekrutteringskampagnen Job i Transport i samarbejde med LEAD. Målsætningen er at øge kendskabet til godstransportbranchen, gøre op med fordommene og derigennem at øge interessen i og søgningen til branchen blandt unge og blandt kvinder og mænd, som kunne være klar på et brancheskift.

Løsningen

Siden 2015 har LEAD I tæt samarbejde med Transportens Udviklingsfond og Godstransportens Uddannelses- og Udviklingsfond har LEAD udviklet rekrutterings- og imagekampagnen “Job i Transport”. Kampagneaktiviteterne omfatter bl.a. etableringen af rekrutteringsportalen www.jobitransport.dk, et facebookfællesskab med over 12.000 følgere, et roadshow med en lastbil der kører rundt til skoler i hele landet, kampagnefilm udviklet til de forskellige målgrupper, partnerskaber om rekruttering med branchens parter, en kvindetaskforce der skal øge kvinders interesse i branchen, musikvideoer og meget mere. Stigningen til transportuddannelserne dykkede i 2014 og har været støt stigende siden 2015.

Resultatet

.
mest sete kampagnefilm på YouTube i 2017, musikvideoen “Jeg leverer varen”
%
af de studerende på transportuddannelserne siger at kampagnen i en eller anden udstrækning har inspireret dem til at tage en transportuddannelse.
meget engagerede følgere af facebooksiden "Job i Transport"